ISMA : Terima Dana Asing, Anwar Tidak Patriotik

Posted on

BANGI, 28 Jun – Ikatan Muslimin Malaysia mendesak ketua pembangkang, Dato Seri Anwar Ibrahim untuk memperjelaskan dakwaan ke atasnya berhubung bantuan dana asing dalam siri perhimpunan Blackout seperti yang didakwa bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla.

Ketua Biro Politik ISMA, Tuan Haji Aminuddin Yahaya berkata, ISMA melihat tindakan menerima dana asing semata-mata untuk kepentingan peribadi disifatkan sebagai tidak patriotik dan hanya mahu mengkucar-kacirkan negara kerana tidak memikirkan kepentingan negara.

“ISMA membantah perkara ini, mana-mana pihak sekalipun tidak boleh menerima bantuan asing. Jadi Dato’ Seri Anwar perlu jawab dakwaan ini.

“Jika benar, maka ini satu tindakan yang sangat tidak patriotik kerana tidak memikirkan kepentingan negara, sehingga lebih mementingkan kepentingan peribadi,” ujarnya ketika dihubungi wartawan ISMA.

Tegasnya dalam hal ini, Dato Seri Anwar perlu mendedahkan apa agenda dan perjanjian yang sebenarnya antara beliau dengan negara asing yang memberi dana supaya rakyat menilai samaada perkara itu boleh diterima ataupun tidak.

Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Jusuf Kalla, mantan Naib Presiden Indonesia yang menyatakan bahawa Anwar dibantu oleh beberapa pihak khususnya dari Turki, Washington, Filipina, dan mungkin juga di negara Thai dan China dalam menjayakan siri himpunan Blackout 505 dalam satu wawancara bersama Ketua Editor Merdeka-Online.

Dalam wawancara tersebut, Jusuf turut memberitahu bahawa pencerobohan di Lahad Datu turut melibatkan campur tangan kawan-kawan Dato’ Seri Anwar seperti Joseph Estrada dan sebuah syarikat besar di Filipina.

Soal Haji Amin, perlukah meminta bantuan negara lain jika mahu berjuang di negara sendiri? Apa yang terjadi seolah-olah beliau seperti boneka dan orang suruhan untuk perjuangan orang lain.

“Kenapa harus mengambil bantuan orang lain untuk berjuang di negara sendiri, ia seperti boneka dan orang suruhan. Ertinya ini perjuangan siapa, perjuangan beliau atau perjuangan orang lain?

“Rakyat perlu fikir dan tahu, tidak ada negara yang membenarkan kemasukan dana asing masuk kerana salah dari segi kedaulatan negara, sama ada isu pencerobohan Lahad Datu, Blackout 505 atau sebagainya.

“Jadi, kepimpinan beliau harus ditolak dan kerajaan patut mengenakan tindakan ke atasnya kerana mencemar kedaulatan negara,” tegas Haji Amin –ISMA

Wawancara Lengkap Bersama Jusuf Kalla

6 thoughts on “ISMA : Terima Dana Asing, Anwar Tidak Patriotik

  ANAKDIDIK KUIN said:
  June 28, 2013 at 7:17 pm

  Anwar niiii…. hampa kataaa lah menatang apa pun, dia tarak nak heran semua tu. Dia ni, lebih kurang macam hampa tenggiling tu. Hampa kacau dia gulung badang dia sampai tak leh buat pa. Hampa tinggai, dia dia buka balik gulung bada dia, dia idup lagi.

  Selagi tak tambat dia, bubuh masuk dalam gheban ayam selagi tulah dia melilau habis semua kampong. Ada ayam, ayam dia sapu, ada itik, itik dia bedai. Dia takdak nak tau kata benda tu haghta meghedak orang.

  Warisatuliman2010 said:
  June 28, 2013 at 9:13 pm

  A.w.w. handai taulan. Mana ada pengkhianat yg patriotik kpd negaranya. Begitulah dgn makhluk dua alam yg banyak bukti2 yg tlh didedahkan oleh AIDC mengenai penajaan berbentuk kewangan yg diterimanya daripada musuh2 agama, bangsa dan negara. Sudah sewajarnya pihak2 berkuasa bertindak tegas ke atas musuh nombor satu umat Islam dan bangsa Melayu ini sebelum nasi menjadi bubur. Wassallam.

  Wafi said:
  June 28, 2013 at 9:24 pm

  Bilalah Allah akan cabut nyawa anwar, teringin nak tengok balasan Allah didunia cara anwar mati macan mana? Adakah mati dalam iman atau mati dalam “mainan”?

   nisbah said:
   June 29, 2013 at 12:24 am

   Allah memakbulkan permintaan anwar untuk bersukaria merosakkan umat dan kaumnya seperti Allah memakbulkan permintaan syaitan untuk merosakkan manusia hingga akhirat. Anwar telah memilih dunia. Dia tidak berminat kepada hari akhirat dan neraka adalah pilihannya. Kita patut ambil iktibar dapat melihat first-hand jenis manusia bangsat yang telah tergelincir.

  alimedanbaru said:
  June 29, 2013 at 7:22 am

  Tidak petriotik bermakna tidak cintakan negara.. durhaka. Sejak menanggong malu besar 7 keturunan dek kesalahan sex luar tabii, Anuar mencipta penipuan dan cetuskan pergolakan politik dlm negara. Dalam negara dia tidak boleh bertahan, maka sejak awal lagi dia telah dikaldaikan oleh Amerika untuk menjadi boneka kalau dia jadi PM. Maka atas sokongan tersebut Anuar rasa besar, rasa yakin dan terus melakukan kaedah gelab demi nak jadi PM. Dia mendurhaka pd negara.. hukuman dan akta durhaka pd YDA ada, tetapi Anuar bernasib baik sbb kerajaan lemah dan takut untuk sabitkan Anuar dgn mana-mana kesalahan berkaitan wpun boleh dibuktikan. Anuar boleh hidup di Malaysia sbb sejak zaman Pak Lah dan Najib BN tiada kekuatan dan keyakinan untuk sabitkan Anuar dgn mahkamah lalu yang jadi mangsa ialah rakyat.. sbb tu kita menulis dan berluah perasaan dlm blog ni…

   Ambo said:
   June 29, 2013 at 6:21 pm

   Anggaplah apa yg saudara tulis sebagai dakwah…ingatkah tidak semua orang mempunyai pengalaman, pendidikan dan kepandaian menulis saperti saudara …itu satu anugerah Allah swt kepada saudara dan saudara telah gunakan anugerah itu untuk memberi kesedaran dan kebaikan kpd org lain…teruskan menulis dan siapa tahu mungkin setiap ayat yg ditulis diterima Allah swt dan dikira sebagai pahala!!!!….,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s