BN Menang DUN Kuala Besut Majoriti Meningkat

Posted on

AIDCNews – 24/07/13 – Calon BN, Tengku Zaihan Che Ku Abd Rahman memenangi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut dengan majoriti yang lebih meningkat, sekaligus menafikan hasrat Pas untuk mencipta kemenangan 16-16 kerusi DUN Terengganu

Calon BN Tengku Zaihan memperoleh 8,288 undi, manakala calon Pas, Endut @ Azlan Yusof atau lebih dikenali sebagai Che Long memperolehi 5,696 undi.

Dengan itu, BN mengekalkan kemenangan di DUN Kuala Besut dengan majoriti 2,592 undi berbanding dengan kemenangan calon BN, Allahyarham A. Rahman Mokhtar yang mendapat 2,434 undi sebelum ini.

BN juga turut berjaya mengekalkan status quo 17:15 kedudukan kerusi DUN Terengganu.

8 thoughts on “BN Menang DUN Kuala Besut Majoriti Meningkat

  Pas Melepas said:
  July 24, 2013 at 10:45 pm

  Pas melepas…kuala besut gmbrn majoriti Melayu tolak Pas

  sman said:
  July 24, 2013 at 10:50 pm

  Kalau Ah Jib menukar corak pendekantannya lebih kepada untuk kepentingan ugama,bangsa dan negara,mejoriti akan menjadi lebih besar.Matlamatkita mahu Pas kehilangan diposit dimana-mana dan pada bila-biala masa piliharaya yg akan datan.Melayu dan umat Islam perlu bersatu,pinggirkan Cinabeng dan 50% Gelapeng.

  Warisatuliman2010 said:
  July 24, 2013 at 11:55 pm

  A.w.w. handai taulan. Walaupun saat2 akhir Parti Ajaran Sesat yg bersekongkol dgn Pengkhianat Rakyat kerahkan al-Munafik pikat sokongan Melayu selain mainkan sentiment kebencian palsu dan umpanan minyak petrol percuma dll lagi, para pengundi Kuala Besut membuktikan bahawa mereka tidak dapat menerima kelompok pengkhianat agama, bangsa dan negara dan semakin sedar bahawa Parti Dogs and Pigs akan hanya menjaga kepentingan satu kaum dan menghancurkan Islam serta ketuanan Melayu manakala Parti Kantoikan Rakyat pimpinan makhluk gila kuasa dan talibarut Yahudi-Illuminati-LGBT-CIA-neocon akan hancurkan sekali masa depan generasi muda negara ini. Allah tlh membuktikan betapa lebai2 yg politikkan agama semata2 kerana takhta-harta-wanita-pemuda jelita berada di landasan yg tidak islamik dan menyesatkan. Wassallam.

  alimedanbaru said:
  July 25, 2013 at 12:31 am

  Kalau anda tidak boleh jadi jembatan, jadilah titi, asal orang boleh lalu pergi seberang. Kalau anda tidak boleh menjadi dahan, memadailah jadi ranting, asal dapat burung bertenggek, , kita semua tidak boleh menjadi pemimpin, tetapi kita boleh menjadi pengikut, yg lemah kita kuatkan, yg terlerai kita satukan. Kita memilih pemimpin, mengapa diulang-ulang caci pemimpin, hidup berpakai adat, tak sekata kita bersidang, pendapat jangan berlipat, pendapat biar melerai masaalah. INI BUMI KITA, TANGGONGJAWAB KITA, NAJIB BUKAN MALAIKAT TETAPI NAJIB HAKIKAT KITA BERKETUAKAN DIA. TEGUR BIAR BERADAT. KATA BIAR BERHEMAH, AKU JUGA BERDARAH PANGLIMA, LEMAH BANGSA, LEMAH AKU, KUAT BANGSA KU, AKU BERJAGA , JANGAN ADA ANASIR LUAR DAN DALAM MEMPERKECIL-KECILKAN KEPIMPINAN KU. TAHNIAH BN. YG MENANG TETAP MENANG,YG KALAH KALAH LAH!

  Anonymas said:
  July 25, 2013 at 1:12 pm

  Padan muka. Hari tu ejek orang kuala besut.

  HAMSOR said:
  July 25, 2013 at 1:24 pm

  masak la Husam lepas ni..bertanding kat Putrajaya, siap panggil Nik Aziz utk kempen pun kalah, tak dpt jadi EXCO kelantan, dilantik jadi Pengarah PRK Kuala Besut pun kalah…ammeekk kauu..dah tentu bro Kick bersuka ria tgk Husang kena kaw2 dari segala segi..kalau aku jadi Husang, letak jawatan DUN Salor dan bersara dari politik.lepak rumah lagi best wooo

   cucutokleman said:
   July 25, 2013 at 9:59 pm

   Orang Kuala Besut menolak wakil rakyat yang berproksikan kepada pemimpin yang hanya tahu buat ‘batu asas’.

  Pas Melepas said:
  July 27, 2013 at 12:31 am

  org Melayu Islam bukan bodoh nk sokong Parti yg mjadi pencacai DAP…skrg ni PKR dlm usaha menendang PAS sbb mreka nk rebut kerusi PAS di bandar2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s